Možnosti dopravy
- letecky
Možnosti stravování
- polopenze
Popis
Víte, že japonská kuchyně byla v prosinci 2013 jako jedna z pouhých tří světových kuchyní zapsána na seznam nehmotného kulturního Světového dědictví UNESCO? Zveme vás tedy do oblasti tradiční japonské kultury, ale také ráje milovníků japonského jídla.
Poznáme největší aglomeraci světa Kantó s jejím srdcem Tokiem, tajemné Nikkó, oblast Kansai s okouzlujícím historickým a kulturním centrem Kjótem a energickým městem jídla a zábavy Ósakou, která okouzlí každého cestovatele a uspokojí i toho nejnáročnějšího cestovatele a gurmána. Každý den naší cesty bude plný dojmů, barev a vůní, každý krok poodhalí o něco víc z krásy této fascinující země, ale i z jeho chutí. Ochutnávat Japonsko budeme už od snídaně i během dne a každý večer přijde hlavní, pokaždé zcela jiný, skvělý a nevšední kulinářský zážitek. Ukážeme vám, že japonské jídlo není jen suši a tempura (které ale samozřejmě také ochutnáme). Zapomeňte na zbytečně předražené restaurace pro turisty, zkušený průvodce vás vezme tam, kde jedí místní a kde se vaří skutečná japonská kuchyně. Jakitori, udon a soba, rafute, takojaki – to jsou slova, která vám zatím možná mnoho neříkají, ale která se na konci zájezdu změní v chutnou vzpomínku a možná i inspiraci pro vaši vlastní kuchyni.
Vrcholem kulinářského programu bude ochutnávka slavného a exkluzivního wagjú – prý nejlepšího a nejdražšího hovězího masa na světě ze speciálního japonského skotu. Říká se, že býci jsou krmení pivem a přísně tajnými speciálními krmivy, pravidelně masírováni a pečlivě opatrováni. Kuchař vám na požádání ukáže i certifikát s fotografií vaší večeře.
Velikost skupiny:
6–16 účastníků
Poznámka:
Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný. Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový pokoj vám vrátíme.
Program zájezdu
1.–2. denPraha – Tokio: přílet večer; k večeři tradiční a oblíbené japonské „jídlo na cesty“bentó v pohodlném expresu z letiště; ubytování.
3. denTokio: čtvrť Asakusa – atmosférický chrám Sensódži a brána Kaminarimon; výlet lodí po řece Sumida, císařská zahrada Hamarikjú; procházka slavnou čtvrtí obchodů a bank Ginza s divadlem Kabukiza a elegantní supermoderní čtvrtí Šiodome; večeře ve znamení kuchyně tropického souostroví Okinawa s oblíbenými specialitami, jako je rafute, gója čampuru či sukugarasu, na trávení si můžete dát sklenku nejsilnější japonské pálenkyawamori.
4. denTokio – Nikkó : výlet expresem do jednoho z nejkrásnějších míst
v Japonsku – hrobky největších z šógunů
Tokugawa v prastarých cedrových lesích, chrám
Rinnódži, svatyně Tóšógú, Taijúin a další památky;
po návratu při dobrém počasí pohled na Tokio z nejvyšší TV věže na
světě (634 m) – Sky Tree; k večeři ochutnáme
křupavou tempuru – nejčerstvější ryby, krevety,
místní houby a zelenina smažené do zlatova v těstíčku,
to vše podávané se speciální omáčkou a polévkou miso.
Tokio – Himedži – Ósaka: přejezd šinkansenem do
Himedži – návštěva největšího a nejkrásnějšího původně
dochovaného japonského hradu Bílá volavka; podvečerní
Ósaka – div moderní architektury Umeda Sky Building se
střešní observatoří pod otevřeným nebem; povečeříme
nejslavnější japonské jídlo suši tak, jak má být
připraveno a jak má vypadat – tuňák, který se rozplyne
na jazyku, losos, sladké krevety, sněhový
krab a neskutečný výběr neznámých a exotických ryb; pro zájemce
noční Ósaka – procházka retro čtvrtí
Šinsekai, kde můžeme ochutnat vyhlášenou ósackou
specialitutakojaki (těstové kuličky plněné
chobotnicí), čtvrť jídla a zábavy Namba
s arkádami Dótombori a mostem
Ebisubaši.
Kjóto : celodenní prohlídka císařského města s nejkrásnějšími
památkami, kulturními perlami Japonska – slavný chrám
Kijomizudera vysoko nad městem, chrámový komplex
Zenrindži, jedna z nejfotografovanějších památek
v Japonsku – Zlatý pavilon v chrámu Kinkakudži;
procházka uličkami starého Kjóta; k večeři si dopřejeme
vrcholný kulinářský zážitek – slavné kóbské
hovězí (z tzv. japonského skotu wagjú) v jedné
z nejlepších teppanjaki restaurací v Japonsku.
Kjóto – Nara – Ósaka – Praha: výlet vlakem do tradičního centra
japonského buddhismu – velký Buddha v největší
dřevěné stavbě na světě v chrámu Tódaidži; procházka
v atmosférické svatyni Fušimi Inari, světově známé
díky filmu Gejša; večeře v typické místní
hospodě izakaja s obrovským výběrem nejoblíbenějších
japonských jídel, jako je grilované maso na špejli
jakitori, skvělá smažená ryba
hokke, sašimi a mnohé další; večer odlet
z ósackého letiště Kansai, přílet do ČR 8. den.