Uvolnění vstupních podmínek na Maltu

Uvolnění vstupních podmínek na Maltu

Od 11. dubna budou opět akceptovány i PCR testy a certifikát o prodělání onemocnění COVID-19. Maltský vicepremiér a ministr zdravotnictví Chris Fearne oznámil, že díky skutečnosti, že většina maltské populace byla přeočkována třetí dávkou vakcíny proti COVID-19, budou zdravotnické úřady i nadále postupovat podle plánu pro rozvolnění opatření proti tomuto onemocnění včetně zmírnění omezení týkající se příjezdu na ostrovy.

Od pondělí 11. dubna 2022 tak budou moci turisté z červeně označených zemí vstoupit na Maltu po předložení negativního PCR testu (provedeného do 72 hodin před příjezdem) nebo s uznaným certifikátem o zotavení z onemocnění COVID-19, který nebude starší než 180 dní. Kromě toho maltský vicepremiér oznámil, že od 10. dubna 2022 již nebude potřeba se prokázat očkováním při vstupu na hromadné akce pod širým nebem a ve vnitřních prostorách. „Rozhodnutí zmírnit omezení příjezdového cestovního ruchu je zlomovým bodem ve snaze vlády vrátit maltské ostrovy zpět k normálu. Jsme odhodláni učinit vše pro to, aby nadcházející měsíce zaznamenaly vynikající výsledky v počtu příchozích turistů a z Malty se opět stalo centrum špičkové turistiky,“ uvedl ministr pro cestovní ruch Clayton Bartolo.

„Maltský úřad pro cestovní ruch vítá tyto změny, které povedou k rychlejšímu zotavení příjezdového cestovního ruchu na Maltu. Dnešní oznámení v podstatě znamená, že osoby, které z nějakého důvodu nejsou plně očkované proti COVID-19, budou moci navštívit Maltu bez nutnosti povinné karantény. To je skvělá zpráva pro cestovní ruch a my se těšíme, že budeme moci přivítat zpět naše přátele, aby strávili své prázdniny na Maltě,“ dodal pan Johann Buttigieg, generální ředitel Maltského úřadu pro cestovní ruch.