Rakouské ledovce - Kaprun Zell am See

2. část

Ve druhé části našeho povídání o rakouských ledovcích si povíme o druhém nejbližším rakouském ledovci, a sice řeč je o Kaprunu Zell am See, který patří mezi českými lyžaři k nejoblíběnější lyžařské oblasti Rakouska.

Již od brzkého podzimu začíná na Kaprunu nová sezóna. Můžete si užít celé středisko naplno, protože už od dvou dnů platí skipasy zároveň v areálech Schmitten, Kitzsteinhorn a maiskogel, tedy celkem pro 51 lanovek a vleků a 138 km sjezdovek.

Největším lákadlem oblasti je ledovec Kitzsteinhorn s nadmořskou výškou 3.203 m. Vrcholová stanice na Kitzsteinhornu ve výšce 3.029 metrů nad mořem je nejvyšším vyhlídkovým bodem v Salcbursku. Na vyhlídkové plošině Top of Salzburg můžete spatřit úchvatné výhledy s dominantním národním parkem Vysoké Taury, který j největším národním parkem v celých Alpách. Další informace můžete načerpat v Galerii národního parku (Nationalpark Gallery) a Cinema 3000. Svoje zážitky pak můžete rozšířit o další kulinářskou dimenzi v restauraci na vrcholu: Gipfel Restaurant

Sousední vrchol Schmittenhöhe (2000 m.) nabízí taktéž strhující 360° panoramatické výhledy na 30 okolních třítisícovek. Tyto výhledy Vás budou uchvacovat na 77 kilometrech sjezdovek s jistotou sněhu a provázet až dolů do údolí.

Pro rodiny s dětmi je potom nejvíce doporučovaný skiareál Maiskogel – Lechnerberg.

Odkazy

Nabídka ubytování v Kapun Zell am See
Předpověď počasí na Kaprunu
Rakouské ledovce – Schladming
snowpark.kitzste­inhorn.at
kitzsteinhorn.at
schmitten.at
zellamsee-kaprun.com